Burnout & stress

Therapie bij Burnout en Stress bij Psychologe Houten

Burn-out en stress zijn veelvoorkomende klachten bij mensen. Juist in deze tijd, waarin alles in een rap tempo gaat en de lat hoog kan liggen, is de kans groter om overprikkeld te worden en dat de stress toeneemt. Als dit lang duurt, kun je in een burn-out terecht komen. Er is dan te lang, te veel druk op jou of de situatie gekomen, waardoor de draaglast een tijd lang hoger was dan de draagkracht. Iets wat niet gek is, maar vreselijk kan voelen, want je hebt de handen vol aan jezelf om het leven vol te kunnen houden.

Innerlijke factoren

Ook spelen innerlijke factoren mee, zoals opvoeding, karakter en jouw overlevingssystemen.
Durf je te erkennen dat je hier last van hebt en wil je hiernaar kijken zodat je hier beter mee om leert te gaan. Dit zou een hele mooie eerste stap zijn om ervan af te komen.

FOMO

Fear of missing out. Ken je dit begrip? Social media zorgt er onder andere voor dat we alles zien van elkaar, dat we continu op de hoogte gehouden worden van elkaars leven. Vaak de rooskleurige kant van iemands leven. Het lijkt alsof alles maakbaar is en of we het kunnen maken en creëren zoals jij dat wilt. Lukt dit niet, dan ligt dit aan jou.

Velen van ons kennen FOMO in ons leven, in meer of mindere mate. Heb jij er veel last van en wil je hiervan af, schroom niet om bij mij aan te kloppen, zodat we samen hiernaar kunnen kijken.

Neem contact op

Mocht je nog vragen hebben over de behandeling van stress en/of burnout bij Psycholoog Houten, neem dan gerust contact met mij op.