Rouwverwerking en verlies

Rouwverwerking en verlies

Rouwen, iets wat bij het leven hoort, maar wat kan het lastig zijn om dit te doen.

We leiden verlies in het leven, groot en klein, we verliezen iemand of iets. Scheiding, dood van een kind of ouder, leven met iets wat je niet hebt. Rouw om personen, maar ook rouw om gezondheid, baan, huis of plaats.

Afscheid nemen van hoe het was, je voelt je onthecht, je voelt je uit balans, uit evenwicht. Hoe verder? Gemengde gevoelens, zoals verdriet, boosheid, schuldgevoel, spijt en pijn kunnen ervaren worden. Belangrijk is het om te voelen wat er gevoeld moet worden, te kijken naar wat zo pijnlijk is. Hoelang dit duurt is verschillend. Jij hebt jouw unieke manier, weg en lengte. Rouw laat zich niet in tijd vatten. Iedereen heeft zijn of haar unieke proces hierin.

Misschien is het al een tijd geleden dat de rouw in je leven is gekomen, of is het zo weggestopt dat je denkt dat het er niet tot nauwelijks meer is. Het is ALTIJD goed om het alsnog te verwerken en nooit zal het te laat zijn.

Rouw verwerken met iemand kan zeer prettig zijn en minder alleen. Ik wil graag je reisgenoot zijn.

Neem gerust contact op

Mocht je nog vragen hebben over de hulp die ik je kan bieden bij jouw rouwverwerking of wil je een afspraak met mij maken, neem dan vrijblijvend contact met mij op.