Voor welke therapie kan je terecht?

Individuele therapie

Een goed begin is het halve werk. Tijdens de intake zullen we kennismaken en een start maken van het in kaart brengen van waarvoor je komt. Als ervaren therapeut kijk ik samen met jou naar waar de mogelijkheden liggen. Verschillende methodieken kunnen hierbij van toepassing zijn in het traject. Doel is mede bewustwording, als je bewust bent van dingen, kun je kiezen en daar ligt veel kracht in.

De therapievormen die we kunnen inzetten zijn afhankelijk van wat het beste bij jou als persoon past. Geheel op maat op jouw hulpvraag. De intake is geheel vrijblijvend.

Relatie therapie

In een relatie kom je beiden uit een eigen gezin van herkomst, je hebt je eigen stuk land.
Jaren heb je je eigen leven geleden op jouw stuk land en als er 2 mensen bij elkaar komen, beiden met hun eigen stuk land, dan is het niet gek dat dit niet altijd vlekkeloos loopt. Om de volgende beeldspraak erbij te halen. Jij bent een sinaasappelboom en de ander is een appelboom, je hebt beiden je unieke stuk en tegelijkertijd willen we soms dat de ander dezelfde boom als jij wordt.
Niet altijd makkelijk om 2 levens samen te voegen tot een leefbaar geheel. Hoe doe je dit, wat maakt dat het niet altijd lekker loopt? Hebben we misschien beiden blinde vlekken?

Jullie, jij en je partner, hebben de moed om een stap te zetten en te kijken naar dat wat niet lekker loopt in jullie relatie. Dit kan uiteenlopende oorzaken hebben, specifiek in jullie relatie.
In een veilige setting met elkaar en met een professioneel deskundige kijken naar daar waar de knelpunten liggen, kan heel bevrijdend werken. Waarom zou je er samen uit moeten komen. Soms is een derde erbij zeer helpend. Een echtpaar dat met enige regelmaat in mijn praktijk komt, noemt dit een APK voor hun huwelijk. Dit werkt en wat vind ik hen moedig dat ze niet doormodderen, maar een uitstap maken en er voor gaan.

Emotional Focussed Therapy (EFT)

Ik maak o.a. gebruik van de EFT-methode, de wetenschappelijke werkwijze Emotional Focussed Therapie. Waar leg je de focus op als je met elkaar aan het communiceren bent, hoe komt het dat er zo vaak irritatie, ruzie, etc. is.
Inzicht hierin is zeer helpend, evenals nieuwe tools en hoe hier op een structurele en autonome manier mee om kan worden gaan.

Hieronder wordt uitgelegd wat EFT is

Gezinstherapie

Een groot systeem waar jij onderdeel van bent, is het gezin van herkomst en misschien wel het gezin dat je nu zelf hebt. Ook de bredere familiebanden kunnen hierin een belangrijke rol hebben.
Loopt het niet altijd lekker in jullie gezin & familie en wil je dit graag anders zien en weten wat maakt dat het zo is. Dan is gezinstherapie een mooie manier om met elkaar in gesprek te gaan onder professionele begeleiding. Inzichten maken dat je dingen beter gaat begrijpen en dat maakt dat je anders gaat kiezen, zodat er nieuwe patronen kunnen gaan ontstaan.

Mocht je nog vragen hebben, neem dan gerust contact met me op