Trauma

Traumaverwerking

Iets heftigs meemaken in het leven, recent of lang geleden, is vreselijk en kan veel invloed hebben op je leven. De gebeurtenis kan zo pijnlijk zijn, dat je het niet een plek kan geven en weg wordt gedaan, je kan en wilt er niet meer aan denken. Het lijkt weg, maar het trauma blijft onverwerkt wat nachtmerries, gespannenheid, herinneringen en veel stress kan geven. Met als gevolg dat dit remmend werkt op je leven en je misschien zelfs gaat overleven. Je wilt weg bij het trauma.

Tot op het moment dat je ervoor kiest om ernaar te gaan kijken. De gebeurtenis gaat je vertellen en opnieuw laten voelen hoe het was. Hoe meer het trauma er mag zijn en verwerkt gaat worden, des te meer de pijn af gaat nemen. Het kan heel helpend en fijn zijn om dit met iemand te doen, in een veilige setting van therapie. Daarbij kan je zicht krijgen op hoe het onverwerkte trauma in het heden nog een rol speelt. Deze verwerking en bewustwording kan heel bevrijdend zijn en je weer de mogelijkheid geven om in je kracht te gaan staan.

EMDR als mogelijkheid

Bij een hele heftige trauma, die maar terug blijft komen of waar moeilijk bij te komen is, is EMDR een mogelijkheid om aan te gaan. In overleg kan ik je doorverwijzen naar iemand die hier gespecialiseerd in is. EMDR kan heel helpend zijn in een kort tijdsbestek.

Neem gerust contact op

Mocht je nog vragen hebben over traumaverwerking bij Psycholoog Houten of wil je een afspraak met mij maken, neem dan vrijblijvend contact met mij op.